ГоловнаСвіт

У Молдові повторно висунули відкинутого Додоном кандидата на пост міністра оборони

Молдовський прем'єр заявив, що Додон своїми діями доводить, що не керується інтересами нашої держави.

У Молдові повторно висунули відкинутого Додоном кандидата на пост міністра оборони
Павел Филип
Фото: http://media1.noi.md

Уряд Молдови повторно висунув кандидатуру Еуджена Стурзи на посаду міністра оборони країни.

Про це повідомляє "Укрінформ"

"Сьогодні мене поінформували про те, що президент відмовився затвердити Еуджена Стурзу на посаду міністра оборони. Ми прийняли рішення повторно запропонувати голові держави цю кандидатуру. На мій погляд, заява президента не має ніякого ефекту. Переконаний, що президентська заява є ще однією спробою приховати відсутність аргументів під час блокування діяльності Національної армії. ... На жаль, президент своїми діями доводить, що не керується інтересами нашої держави", - заявив прем'єр-міністр Павел Філіп.

Голова молдовського уряду наголосив при цьому, що висунута президентом альтернативна кандидатура не має ніякого сенсу, оскільки Молдова - парламентська республіка і кандидатів на міністерські посади висуває уряд і правляча коаліція.

Філіп звернув особливу увагу: якщо президент повторно відмовиться затвердити кандидатуру Еуджена Стурзи, то він порушить Конституцію, адже, згідно з рішенням Конституційного суду, в разі повторного висунення одного і того самого кандидата на міністерську посаду голова держави зобов'язаний її затвердити, щоб не блокувати діяльність міністерства.

Напередодні правляча в Молдові коаліція висунула на посаду міністра оборони Еуджена Стурзу, проте президент відмовився затвердити його кандидатуру, висунувши власного кандидата - екс-міністра оборони Віктора Гайчука.

Раніше президент Молдови відправив у відставку заступника міністра оборони Георге Галбура, який займав і посаду міністра, через відправлення молдовських військових на навчання Rapid Trident-2017 усупереч його волі. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram