ГоловнаСвіт

Трамп і демократи хочуть скасувати стелю держборгу США назавжди

Зараз її потрібно періодично підвищувати.

Трамп і демократи хочуть скасувати стелю держборгу США назавжди
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп і лідер демократів у Сенаті Чак Шумер домовилися працювати разом з приводу повного скасування стелі державного боргу, пише газета Washington Post, посилаючись на трьох осіб, знайомих із рішенням.

Повідомляють, що Трамп, Шумер і лідер демократичної меншості в Палаті представників Ненсі Пелосі в наступні кілька місяців працюватимуть над тим, щоб усунути необхідність періодичного підвищення ліміту конгресом.

"Президент закликав лідерів конгресу знайти більш постійне рішення, щоб часте голосування з цього питання не політизувалося", - цитує Washington Post прес-секретаря Білого дому Сару Хакабі Сандерс.

BBC зазначає, що затягування рішення про підвищення ліміту на запозичення призводило до призупинення діяльності федеральних органів влади під час президентства Барака Обами, Білла Клінтона і Джорджа Буша-старшого. Але республіканці вважають це корисним гальмом для державних витрат, змушуючи президента пропонувати конгресу скорочення в обмін на згоду конгресу збільшити ліміт держборгу.

Призупинення могло статися і при Дональді Трампі, вже наприкінці вересня. Але сьогодні вночі Сенат США дозволив тимчасово підвищити ліміт запозичень федерального бюджету на термін до 8 грудня цього року.

Трамп підтримав це рішення, виступивши таким чином проти лідерів республіканців, які хотіли продовжити термін дії ліміту на термін до проведення проміжних виборів у листопаді 2018 року.

Одночасно з цим було прийнято рішення про виділення додаткових коштів у розмірі 15,25 млрд доларів для ліквідації наслідків урагану "Харві".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram