ГоловнаСвіт

Тест ДНК спростував твердження іспанської ворожки, що вона дочка Сальвадора Далі

Згідно з офіційною біографією Далі, у нього не було дітей.

Тест ДНК спростував твердження іспанської ворожки, що вона дочка Сальвадора Далі
Фото: thelocal.es

Тести ДНК, проведені після ексгумації тіла знаменитого художника Сальвадора Далі, показали, що 61-річна ворожка Марія Пілар Абель Мартінес не є його дочкою.

У Фонді Сальвадора Далі заявили, що за результатами тесту між нею і Сальвадором Далі немає ніякого зв'язку, передає ВВС.

Якби експертиза підтвердила, що Пілар Абель - донька художника, то вона мала б право носити прізвище Далі та отримала б авторські права на його роботи. Згідно з офіційною біографією Далі, у нього не було дітей.

Жінка стверджує, що Далі - її біологічний батько. Він нібито мав стосунки з її матір'ю в 1955 році, тоді Далі був 51 рік.

Місцеві ЗМІ стверджують, що у ворожки проблеми з психікою. Так, каталонська газета La Vanguardia повідомляє, що позивачка вже намагалася відсудити 600 тисяч євро у іспанського письменника Хав'єра Серкаса, якого звинуватила у заподіянні моральної шкоди. В задоволенні позову їй тоді було відмовлено.

Роботи з ексгумації тіла знаменитого художника пройшли на території Театру-музею Далі у Фігерасі в ніч на 21 липня.

Сальвадор Дали помер у 1989 році в Фігерасі у віці 84 років. Художник заповів поховати його так, щоб на його могилі могли ходити люди, тому тіло замурували в підлогу однієї з кімнат театру-музею Далі у Фігерасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram