ГоловнаСвіт

Іран закрив небо для американських літаків

Командувач бази ППО назвав США самовпевненою світовою державою.

Іран закрив небо для американських літаків
Фото: www.dni.ru

В Ірані літакам Сполучених Штатів Америки заборонили перетинати повітряний простір країни.

Про це повідомляє Espreso.tv з посиланням на агентство FARS.

"Ми не можемо демонструвати світові подвійний стандарт поведінки. Замість цього ми говоримо, що США - самовпевнена світова держава, і ми не дозволимо американським літакам, навіть для перевезення пасажирів, перетинати повітряний простір Ірану, оскільки Іран - проти політики уряду США", - заявив командувач іранської бази ППО "Хатам аль-Анбія" генерал Амір Фарзад Есмаїлі.

За даними інформагентства, в разі порушення повітряного простору літаки будуть отримувати попередження від бази протиповітряної оборони, що іранське командування розцінює як "найменшу з можливих реакцій".

Іранський бригадний генерал Мохаммад Бакері своєю чергою розкритикував США за вимогу узгодження з приводу військових кораблів Ірану в Перській затоці.

"Якщо що-небудь трапиться з нафтовими платформами Ірану в Перській затоці з боку терористів, чи будуть там іноземні військові кораблі?", - обурився він.

Нагадаємо, в серпні Іран збільшив витрати на ракетну програму, заявивши, що це перша дія в протистоянні терористичним і авантюрним діям США в регіоні".

Як повідомлялося, в липні Сенат США розширив санкції проти Ірану через його активні кроки у розвитку ракетної програми. З приходом Дональда Трампа на посаду президента США, який з 2015 року критикував ядерну угоду з Іраном, відносини двох країн значно погіршилися.

Раніше в серпні Іран поскаржився в ООН на порушення США ядерної угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram