ГоловнаСвіт

У Лондоні затримано ще одну людину в справі про напад з мечем

Затримання провели співробітники контртерористичного управління 

У Лондоні затримано ще одну людину в справі про напад з мечем
Фото: EPA/UPG

Скотленд-Ярд затримав 30-річного чоловіка за підозрою в причетності до підготовки або скоєння теракту у зв'язку з нападом біля Букінгемського палацу, повідомляється на сайті поліції Лондона.

Його затримали "за підозрою в причетності до скоєння теракту, його підготовці або підбурюванні до тероризму". Підозрюваному 30 років. Інших даних про особу затриманого або ролі в нападі немає.

Повідомляється, що затримання відбулося о 10:15 за місцевим часом у неділю, 27 серпня (12:45 за Києвом). У зв'язку з цим арештом поліція проводить обшуки в приміщенні на заході Лондона.

Затримання провели співробітники контртерористичного управління Служби столичної поліції.

У повідомленні правоохоронних органів зазначено, що поліції продовжили ордер на затримання першого підозрюваного до 1 вересня.

Чоловік з ножем атакував поліцейських біля Букінгемського палацу в п'ятницю під час спроби затримання, постраждали три співробітники правоохоронних органів. Поліція спробувала затримати чоловіка за те, що він заїхав на своїй машині до режимної зони біля палацу. 26-річного нападника вдалося затримати, троє поліцейських дістали незначні поранення.

Бі-бі-сі передавало з посиланням на поліцію, що чоловік кричав "Аллах Акбар" і розмахував мечем завдовжки 1,2 м. Розслідування справи про напад проводять слідчі контртерористичного управління Скотленд-Ярду.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram