ГоловнаСвіт

США вивчать версії про кібервтручання і саботаж під час розслідування зіткнення есмінця з танкером

Через останні інциденти за участю кораблів ВМС США їхні операції по всьому світу були припинені на добу.

США вивчать версії про кібервтручання і саботаж під час розслідування причин зіткнення есмінця John S. McCain з нафтовим танкером біля берегів Сінгапуру.

Про це у "Твіттері" написав командувач військово-морськими операціями США Джон Річардсон.

"Ознак кібервтручання чи саботажу на цей момент немає... Однак під час перевірки будуть розглянуті всі можливі варіанти", - написав Річардсон.

Раніше стало відомо, що в результаті останніх інцидентів за участю американських військових кораблів їхні операції по всьому світу були припинені на добу. "Я веду всеосяжне розслідування всіх можливих чинників, які могли призвести до інциденту", - заявив тоді Річардсон.

Напередодні есмінець John S. McCain, названий на честь адміралів, батька і діда сенатора Джона Маккейна, зіткнувся з ліберійським нафтотанкером, коли спробував зайти в порт Сінгапуру. Десять моряків у результаті інциденту зникли безвісти, ще п'ятеро постраждали. Корабель, за заявою командування ВМС США, отримав значні пошкодження.

Це вже другий такий випадок за два місяці. У середині червня семеро американських моряків загинули під час зіткнення есмінця "Фіцджеральд" з філіппінським судном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram