ГоловнаСвіт

У Данії під час пошуків зниклої журналістки знайшли жіноче тіло

Поки що невідомо, чи належить знайдене поблизу Копенгагена жіноче тіло зниклій журналістці.

У Данії під час пошуків зниклої журналістки знайшли жіноче тіло
Ким Валль и Петер Мадсен на борту подлодки Nautilus
Фото: Ritzau Foto

Під час пошуків тіла журналістки зі Швеції Кім Валль біля берегів Копенгагена знайшли жіноче тіло без голови, рук і ніг.

Як повідомляє The Local, особа загиблої поки що невідома.

Імовірно, тіло належить Валль, яка зникла 10 серпня після того, як сіла на підводний човен "Наутілус" разом з його власником.

Напередодні власник підводного човна, данський винахідник і інженер Петер Мадсен повідомив у суді, що Валль загинула на його підводному човні в результаті нещасного випадку і він поховав її в морі.

Поліція Данії повідомила, що результати експертизи тіла будуть готові до полудня 22 серпня, а доти коментувати що-небудь у цій справі відмовилася.

Про зникнення журналістки Кім Валль стало відомо 11 серпня. Її друг повідомив, що вона не вийшла на зв'язок. Напередодні, 10 серпня, Валль сіла на підводний човен "Наутілус" разом з його власником Петером Мадсеном. Відомо, що Валль готувала матеріал про судно - деякий час воно вважалося найбільшим приватним підводним човном у світі. Крім того, Мадсен побудував його на кошти, зібрані за допомогою краудфандингу.

Спочатку Мадсен заявив, що висадив Валль на берег увечері 10 серпня, після чого на підводному човні сталася аварія і він затонув. Йому самому вдалося врятуватися. Причетність до зникнення жінки він заперечував. Пізніше Мадсен повідомив, що Валль загинула в результаті нещасного випадку. Затонулий підводний човен знайшли 12 серпня. Тіла журналістки в ньому не виявили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram