ГоловнаСвіт

Австралія вказала нове можливе місце падіння MH370, який зник у 2014 році над Південно-Китайським морем

Дослідники мають "високий ступінь впевненості", що уламки, які дрейфували, вказують на місце можливого падіння літака.

Австралія вказала нове можливе місце падіння MH370, який зник у 2014 році над Південно-Китайським морем
Пропавший лайнер, нарисованный сочуствующими филиппинскими школьниками
Фото: EPA/UPG

В Австралії оприлюднили звіти, де вказано нове можливе місце падіння малайзійського літака Boeing 777, що виконував рейс MH370 і зник 8 березня 2014 року.

Про це повідомляє The Guardian

"Якість знімків слабка, щоб бути впевненим у тому, що об'єкти є уламками MH370. Однак інформація, яка міститься в звітах, може бути корисна для будь-яких пошуків у майбутньому", - заявив голова австралійського бюро з безпеки на транспорті Грег Гуд.

Відзначають, що співробітники бюро провели аналіз супутникових знімків поверхні Індійського океану і виявили 12 плаваючих, імовірно антропогенних об'єктів, які можуть бути уламками зниклого Boeing 777. У звіті вказується, що виявлені об'єкти сформували скупчення, а не були розкидані по всій ділянці моря.

Дослідники мають "високий ступінь впевненості", що уламки, які дрейфували, вказують на місце можливого падіння літака. Відзначено, що це місце не було обстежено. Однак у звіті не стверджується, що ці уламки належать Boeing 777 і точно вказують на місце катастрофи лайнера.

Як відомо, пошук малайзійського літака припинили в січні після того, як глибоководна гідролокаційна розвідка не змогла виявити ніяких слідів Boeing 777 з 239 людьми на борту. Однак дослідження тривали з метою уточнення ймовірного місця аварії для нових пошуків. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram