ГоловнаСвіт

Афганська поліція виявила масове поховання

Жителі афганського села зазнали атаки талібів і бойовиків ІДІЛ.

Афганська поліція виявила масове поховання
Архив
Фото: EPA/UPG

Поліція виявила масове поховання з тілами щонайменше 36 жертв недавньої атаки бойовиків на село в провінції Сарі-Пуль на півночі Афганістану.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Як повідомляє представник місцевої влади, в одній з могил було виявлено 28 тіл, в іншій - вісім.

"Більшість жертв були обезголовлені", - сказав співрозмовник агентства, зазначивши, що більшість убитих - чоловіки, і лише троє - хлопчики віком від восьми до 15 років.

Крім того, було виявлено ще одну могилу, однак вона розташована в районі, контрольованому ісламістським рухом "Талібан". Тривають пошуки інших могил.

Сьогодні в селі пройшли похорони декількох жертв атаки бойовиків.

Минулого тижня під час атаки на село Мізра Оланг було вбито щонайменше 62 людини. Місцева влада вважає, що число жертв зросте.

За даними афганського Незалежного комітету з прав людини, попереднє розслідування показало, що таліби та бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ), які зазвичай ворогують, цього разу діяли разом. "Талібан" заперечує ці звинувачення, заявляючи, що здійснив атаку самостійно і не вбивав цивільних.

Тим часом 14 серпня ІДІЛ оприлюднила заяву, згідно з якою угруповання провело атаку і вбило 54 шиїтів, які є релігійною меншиною в Афганістані.

Жителі села, яким вдалося уникнути атаки, розповіли журналістам, що вони бачили бійців як з білим прапором "Талібану", так і з чорним прапором ІДІЛ.

Нагадаємо, раніше сьогодні "Талібан" застеріг Трампа від відправлення додаткових військ в Афганістан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram