ГоловнаСвіт

Під час вибуху бомби в Пакистані загинули 8 солдатів

Відповідальність за останні теракти взяли на себе декілька угруповань.

Під час вибуху бомби в Пакистані загинули 8 солдатів
Пакистанские военные
Фото: EPA/UPG

У результаті вибуху придорожньої бомби в провінції Белуджистан на південному заході Пакистану загинули вісім військовослужбовців.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на джерела в уряді.

Відзначають, що це вже другий теракт у цьому регіоні за останні дні. Так, 13 серпня в результаті вибуху в місті Кветта загинули вісім солдатів і семеро мирних громадян.

Відповідальність за теракт у Кветті взяло на себе сепаратистське угруповання "Армія звільнення Белуджистану" (АЗБ). При цьому про відповідальність за теракт заявило і терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). 

Генерал пакистанської армії Камар Баджва (Qamar Bajwa) заявив, що останні напади були спробою зіпсувати святкування 70 років незалежності Пакистану від британського колоніального правління.

АЗБ уже кілька десятиліть веде кампанію проти центрального уряду, вимагаючи більшого поділу ресурсів у багатій газом провінції, яка є ключовою частиною китайського коридору в $57 млрд через Пакистан.

Крім того, в останній рік у провінції Белуджистан, яка межує з Афганістаном та Іраном, сталася низка терактів, у причетності до яких підозрюють ІДІЛ.

Нагадаємо, в середині липня Пакистан почав військову операцію проти ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram