ГоловнаСвіт

США повідомили ООН про вихід з Паризької угоди

Дональд Трамп готовий обговорювати зміни в угоді.

США повідомили ООН про вихід з Паризької угоди
Фото: EPA/UPG

США офіційно повідомили ООН про те, що планують вийти з Паризької угоди щодо клімату.

Про це повідомляється на сайті Державного департаменту.

У повідомленні Держдепу наголошується, що президент США Дональд Трамп готовий обговорювати зміни в угоді, щоб вона стало більш "зручною для Америки, для її бізнесу, її працівників, людей та платників податків".

США будуть продовжувати брати участь в переговорах з проблеми зміни клімату, зокрема в кліматичній конференції ООН. У відомстві зазначили, що під час участі США в кліматичних конференціях будуть порушуватися питання, пов'язані з пропозиціями щодо роботи Паризької угоди.

Про вихід Сполучених Штатів з Паризької угоди заявив президент США Дональд Трамп 1 червня. Він сказав, що документ невигідний, тому що до 2025 року, виконуючи положення договору Сполучені штати можуть втратити 2,7 млн робочих місць.

Паризьку угоду було підписано у 2015 році. Загалом її підписали 196 країн. За цією угодою, держави повинні виділити $100 млрд країнам, що розвиваються, на вирішення проблем з кліматом. Після того, як Трамп оголосив про вихід з неї, турецький лідер Реджеп Ердоган сказав, що Туреччина призупинила процес ратифікації документа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram