ГоловнаСвіт

Тимчасовим прем'єром Пакистану призначено колишнього міністра нафти

Пакистанська опозиція не змогла висунути єдиного кандидата на посаду голови уряду.

Тимчасовим прем'єром Пакистану призначено колишнього міністра нафти
Шахид Хакан Аббаси
Фото: EPA/UPG

Національна асамблея (парламент) Пакистану більшістю голосів підтримала призначення колишнього міністра нафти і природних ресурсів Шахіда Хакана Аббасі новим прем'єр-міністром країни.

Про це заявив спікер нижньої палати парламенту Сардар Аяз Садік, передає ВВС.

За його кандидатуру проголосував 221 депутат. При цьому владна партія "Пакистанська мусульманська ліга" (ПМЛ) контролює 188 з 342 місць у парламенті. За Аббасі проголосували союзники ПМЛ.

Зазначають, що опозиція не змогла висунути єдиного кандидата.

Аббасі на цій посаді, як очікується, пробуде півтора місяця, щоб Шехбаз Шаріф, брат колишнього прем'єр-міністра Наваза Шаріфа, зумів обратися в Національну асамблею й отримати право очолити уряд.

Попереднє рішення про передачу влади було прийнято ще в п'ятницю, 28 липня, на зустрічі керівництва ПМЛ, де лідер партії Наваз Шаріф заявив, що хотів би бачити наступником свого молодшого брата.

Нинішній прем'єр відомий своєю близькістю до родини Шаріфів. При цьому він сам перебуває під слідством за підозрою в корупції.

28 липня Наваз Шаріф пішов у відставку з посади прем'єр-міністра Пакистану за рішенням Верховного суду країни. Політика відсторонили від влади за підсумками розслідування скандалу з "панамським досьє" і прийняли рішення порушити проти нього кримінальну справу. Суд також зареєстрував справи про корупцію стосовно членів сім'ї Шаріфа. Серед них дочка голови уряду Мар'ям Шаріф і двоє його синів.

Нагадаємо, у квітні 2016 року німецька газета Suddeutsche Zeitung опублікувала документи панамської юридичної фірми Mossack Fonseca, в яких вказувалося, що кілька світових політиків і громадських діячів широко використовують офшорні схеми для ухилення від податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram