ГоловнаСвіт

Уряд Німеччини відреагував на постачання турбін Siemens у Крим

У МЗС ФРН підтвердили, що Путін не виконав свою обіцянку.

Уряд Німеччини відреагував на постачання турбін Siemens у Крим
Зигмар Габриэль и Владимир Путин
Фото: Der Postillon

Німеччина попередила Росію про те, що постачання до Криму чотирьох газових турбін Siemens в обхід санкцій погіршить відносини між двома країнами.

Як повідомляє Reuters, німецька газета Bild am Sonntag наводить слова представника міністерства закордонних справ про те, що уряд Німеччини кілька разів вказував Москві на порушення режиму санкцій.

При цьому співрозмовник видання підтвердив, що раніше президент Росії Володимир Путін запевняв Зигмара Габріеля, тодішнього міністра економіки Німеччини, в тому, що турбіни не призначені для Криму. Габріель тепер є міністром закордонних справ Німеччини.

"Уряд знову нагадав Росії про ці запевнення і вказав, що таке масштабне порушення санкцій може ускладнити відносини між Німеччиною і Росією", - сказав представник МЗС ФРН.

Нагадаємо, на початку липня стало відомо про те, що газові турбіни Siemens в обхід санкцій поставлено в Крим. Спочатку ці турбіни закуповувалися для Тамані. У відповідь на постачання турбін до Криму компанія Siemens припинила постачання енергоустаткування російським держкомпаніям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram