ГоловнаСвіт

Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер пішов у відставку. Його замінила Сара Сандерс (оновлено)

Спайсер не захотів працювати з новим директором з комунікацій.

Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер йде зі своєї посади через розбіжності з директором з комунікацій.

Фото: EPA/UPG

За даними New York Times, він незадоволений призначенням фінансиста Ентоні Скарамуччі на цю посаду.

Трамп запропонував Скарамуччі посаду в п'ятницю. Спайсера попросили залишитися, проте у відповідь він заявив, що призначення Скарамуччі є "серйозною помилкою".

Скарамуччі підозрювали в угодах з Росією в обхід санкцій. Він увійшов до штабу Трампа влітку 2016 року і допомагав залучати кошти на передвиборну кампанію. Після перемоги Трампа Скарамуччі деякий час обіймав посаду радника президента США із взаємодії з бізнесом.

Фото: EPA/UPG

Спайсер обійняв посаду прес-секретаря Білого дому 20 січня і отримав скандальну репутацію за час роботи через складні відносини з журналістами.

Спайсер з 2011 року був офіційним представником Національного комітету Республіканської партії. У 2015 році він також зайняв посаду головного спеціаліста з питань стратегії партії.

Оновлення. Прес-секретарем Трампа стала Сара Сандерс, яка раніше була заступником Спайсера. Останнім часом вона ж проводила велику частину брифінгів для преси без відеокамер.

Фото: EPA/UPG

Близько місяця тому Білий дім опублікував інформацію про зарплати співробітників адміністрації США. Згідно з цією інформацією, щорічна зарплата прес-секретаря президента Шона Спайсера становила 179,7 тисяч доларів. Зарплата заступника прес-секретаря президента Сари Хаккабі Сандерс становила 165 тисяч доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram