ГоловнаСвіт

У Нідерландах відкрили меморіал жертвам катастрофи MH17

Комплекс міститься недалеко від аеропорту Схіпгол, звідки востаннє літак піднявся в небо.

Через три роки після того? як лайнер компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс MH17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, був збитий e небі над Донбасом, в столиці Нідерландів  відкрито меморіальний комплекс жертвам трагедії.

На церемонії, що відбулася в понеділок, 17 липня, були присутні король Нідерландів Віллем-Олександр і королева Максима, члени уряду і понад 2 тисячі родичів пасажирів і членів екіпажу знищеного літака, повідомляє DW.

Комплекс, розташований неподалік від аеропорту Схіпгол, звідки востаннє літак піднявся в небо, є чотириметровою металевою стіною, перед якою міститься сталеве око, на якому викарбувані імена всіх загиблих.

Раніше родичі жертв катастрофи висадили навколо комплексу 298 дерев, кожному з яких присвоєно ім'я одного із загиблих.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс Амстердам-Куала-Лумпур, збито на Донбасі поблизу Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту перебувало 298 осіб, всі вони загинули.

Комісія Ради безпеки Нідерландів, яка займалася розслідуванням причин катастрофи лайнера, 13 жовтня 2015 року опублікувала доповідь, в якій йдеться, що літак збито ракетою класу "земля-повітря", випущеною із ЗРК "Бук".

Нагадаємо, що раніше в липні Україна і Нідерланди підписали договір про співпрацю у справі катастрофи MH17.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram