ГоловнаСвіт

Засновник Uber подав у відставку через тиск акціонерів

За даними ЗМІ, догляду Каланіка зажадали відразу п'ять великих інвесторів.

Засновник Uber подав у відставку через тиск акціонерів
Трэвис Каланик
Фото: EPA/UPG

Засновник сервісу для замовлення таксі Uber Тревіс Каланік залишає посаду гендиректора компанії через тиск з боку акціонерів.

Про це він заявив у своєму зверненні, передає Бі-бі-сі.

Американські ЗМІ пишуть, що негайної відставки Каланіка зажадали відразу п'ять великих інвесторів Uber.

"Я люблю Uber найбільше на світі, і в цей важкий момент у моєму особистому житті я погодився з вимогою інвесторів відійти від керівництва, щоб Uber знову міг зайнятися творенням, а не відволікатися на черговий бій", - сказав Каланік.

Як пише New York Times, він, як і раніше, входитиме до ради директорів Uber.

Тиждень тому Каланік оголосив, що йде у відпустку на невизначений термін. Раніше рада директорів компанії ознайомилася з доповіддю колишнього генпрокурора США Еріка Холдера, який рекомендував обмежити роль Каланіка в компанії.

За останні місяці компанія постраждала від серії скандалів, включаючи звинувачення в жорсткій корпоративній культурі і судовий розгляд з компанією Alphabet, яка звинуватила Uber у крадіжці технології для автомобілів на автономному управлінні.

У лютому цього року колишня співробітниця Uber Сьюзан Фаулер розповіла про сексуальні домагання і прояви сексизму в компанії. Після цього ініціювали два розслідування, в рамках яких 6 червня звільнили 20 співробітників, включаючи декількох керівників.

Окрім того, взимку в центрі скандалу опинився і сам Каланік. У мережі з'явився відеоролик, на якому голова Uber лається з одним із водіїв через падіння тарифів на перевезення. Публікація відео змусила Каланіка заявити про те, що йому потрібна допомога з керівництвом компанією.

Нагадаємо, в травні президент Uber Джефф Джонс покинув компанію, не пропрацювавши в ній і шести місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram