ГоловнаСвіт

Влада Перу вирішила скоротити наплив туристів у Мачу-Пікчу

ЮНЕСКО хоче включити стародавнє місто в список об'єктів Всесвітньої спадщини, що перебувають під загрозою.

Влада Перу вирішила скоротити наплив туристів у Мачу-Пікчу
Фото: vk.com

Влада Перу вживатиме заходів для зменшення числа відвідувачів древнього міста Мачу-Пікчу

Про це пише The Guardian

З 1 липня на території стародавнього міста введуть новий пропускний режим. Туристам пропонуватимуть квитки або з 06:00 до полудня, або з полудня до 17:30. Відвідувати пам'ятник архітектури дозволять лише в супроводі гіда та групами чисельністю до 16 осіб. При цьому пересуватися територією міста можна буде лише за визначеними маршрутами.

Вартість квитка залишається незмінною - $46 для дорослого. Нині відвідувач може вільно ходити по Мачу-Пікчу і залишатися там упродовж усього дня.

Влада Перу пішла на такий крок через тиск з боку ЮНЕСКО. У зв'язку з напливом мандрівників у Мачу-Пікчу організація хотіла включити його в список об'єктів Всесвітньої спадщини, що перебувають під загрозою.

Потік туристів у древнє місто зростає останні декілька років. У 2016 році в Мачу-Пікчу побувала рекордна кількість гостей - 1,4 млн осіб.

Цей комплекс розташований на вершині гірського хребта на висоті майже 2,5 тис. метрів над рівнем моря. Вчені припускають, що місто було створене в 1440 році. У 1532 році його жителі таємничо зникли. Мачу-Пікчу удостоєний звання Нового чуда світу. Комплекс також внесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram