ГоловнаСвіт

У Німеччині обвинувачений у "справі дівчинки Лізи" отримав умовний термін

Підсудний повністю визнав свою провину.

У Німеччині обвинувачений у "справі дівчинки Лізи" отримав умовний термін
Фото: EPA/UPG

Обвинувачений у сексуальному насильстві над неповнолітньою "дівчинкою Лізою" з Берліна засуджений до одного року і дев'яти місяців позбавлення волі умовно.

Таке рішення ухвалив у вівторок, 20 червня, суд берлінського району Тіргартен, передає Німецька хвиля.

24-річний житель Берліна Ісмет С. засуджений до грошового штрафу в 3 тис. євро, який він зобов'язаний перерахувати у фонд допомоги жертвам насильства. Крім того, чоловік визнаний винним у виготовленні порнографії, оскільки він зробив відеозапис сексуальної сцени на мобільний телефон.

Після початку процесу, відкритого для громадськості і преси, всіх присутніх попросили покинути залу засідань. Саму жертву сексуального насильства, "дівчинку Лізу", захистили від уваги журналістів. Представники обвинувачення, суду і сам обвинувачений від коментарів відмовилися. Адвокат Лізи теж відмовився говорити з німецькими ЗМІ, заявивши, що ті раніше "знущалися" над дівчинкою.

Підсудний повністю визнав свою провину, тому "дівчинка Ліза" на процесі не виступала, хоча була запрошена як свідок і перебувала в будівлі суду. Суд підкреслив, що, хоча сексуальні дії відбулися за обопільної доброї волі, тоді жертва ще не досягла "віку згоди". У Німеччині будь-які сексуальні контакти з особами, що не досягли 14 років, вважаються сексуальним насильством над дітьми і переслідуються законом.

Раніше представник земельного суду у кримінальних справах в Берліні підкреслила, що епізоди, інкриміновані 24-річному Ісмету С., відбувалися в жовтні і листопаді 2015 року. Отже вони ніяк не пов'язані з випадком зникнення "дівчинки Лізи" у січні 2016 року, який отримав широку популярність.

У січні 2016 року російські ЗМІ повідомивши про зникнення "дівчинки Лізи", стверджували, що її викрали і зґвалтували мігранти. У берлінському районі Марцано відбувся масовий мітинг, на якому російськомовні жителі Берліна закликали захистити їхніх дітей.

Інцидент спровокував дискусію на міжнародному рівні. Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав Лізу "нашою дівчинкою" і дорікнув владі ФРН у спробі "політкоректно залакувати дійсність". У відповідь Франк-Вальтер Штайнмаєр, який займав тоді пост міністра закордонних справ Німеччини, заявив, що Лавров втручається у "внутрішньонімецьку дискусію про мігрантів і розпалює її". Ситуацію вдалося владнати телефонною розмовою між Штайнмаєром і Лавровим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram