ГоловнаСвіт

Тіллерсон зажадав від КНДР звільнити трьох американців

Держдеп і уряд США висловили співчуття родині загиблого студента.

Тіллерсон зажадав від КНДР звільнити трьох американців
Тиллерсон
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Рекс Тіллерсон висловив співчуття сім'ї померлого після повернення з ув'язнення в КНДР студента Отто Вормбіра і зажадав від Пхеньяна звільнити трьох американських громадян.

Про це йдеться в заяві на сайті Держдепартаменту США

"Від імені всього Держдепартаменту й уряду США я висловлюю співчуття родині Вормбіра, - йдеться в заяві. - Ми вважаємо Північну Корею відповідальною за несправедливе ув'язнення Отто Ворбміра і вимагаємо відпустити трьох інших американців, яких там незаконно затримали".

22-річний Отто Вормбір помер напередодні, через кілька днів після повернення з КНДР. Там його більш ніж рік тримали в ув'язненні за звинуваченням у спробі крадіжки пропагандистського плаката з готелю.

Після його повернення в США з'ясувалося, що майже весь час ув'язнення хлопець перебував у комі. КНДР пояснила це тим, що він заразився ботулізмом.

Лікарі в США діагностували у Вормбіра обширне ураження головного мозку: він ні на що не реагував і не демонстрував ознак того, що розуміє мову.

При цьому слідів ботулізму американські лікарі у студента не виявили. Не зафіксували вони і ознак будь-яких травм. На думку фахівців медичного центру Університету Цинциннаті, ураження мозку в молодої людини могло статися через кисневе голодування, спричинене передозуванням ліків.

Президент США Дональд Трамп заявив про рішучість його адміністрації запобігати подібним трагедіям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram