ГоловнаСвіт

Майк Пенс найняв адвоката у справі про зв'язки з Росією

Віце-президент США протягом декількох тижнів вивчав можливість звернутися до адвоката, а тепер обрав кандидата.

Майк Пенс найняв адвоката у справі про зв'язки з Росією
Майк Пенс

Віце-президент США Майк Пенс найняв адвоката у справі про розслідування ймовірних зв'язків передвиборного штабу Дональда Трампа з Росією.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Пенс найняв Річарда Куллена, голову юридичної фірми McGuireWoods і колишнього прокурора. Рейтер зазначає, що Куллен давно знайомий з колишнім головою ФБР Джеймсом Комі, якого Трамп звільнив на початку травня на тлі проведеного спецслужбою розслідування про "зв'язки з Росією".

Куллен раніше представляв колишнього президента ФІФА Зеппа Блаттера у справі про корупцію, а також колишнього конгресмена Тома Делея.

У заяві апарату Пенса сказано, що віце-президент протягом декількох тижнів вивчав можливість звернутися до адвоката, а тепер обрав кандидата.

"Віце-президент повністю сконцентрований на своїх обов'язках і просуванню президентського порядку. Він сподівається на швидке вирішення цього питання", - йдеться в заяві представника Пенса Джеррода Айгена.

Напередодні Трамп, який також найняв адвоката в "російській справі", назвав розслідування "полюванням на відьом". Це стало відповіддю на інформацію про те, що стосовно нього триває перевірка за підозрою в перешкоджанні правосуддю.

"Вони сфабрикували історію про змову з росіянами, не знайшли жодних доказів, а тепер кажуть про перешкоджання правосуддю в рамках цієї липової історії. Прекрасно", - написав президент США.

Перевірка щодо Трампа ведеться під керівництвом спеціального прокурора Роберта Мюллера. Вона стосується заяв Комі про те, що президент США просив його припинити розслідування стосовно свого колишнього радника Майкла Флінна. Флінн і ще кілька наближених до Трампа осіб - фігуранти розслідування ФБР про зв'язки передвиборного штабу президента з Росією.

Про ці зв'язки йшлося в опублікованій у січні доповіді, складеній екс-агентом британських спецслужб Крістофером Стілом. У досьє, складеному на замовлення опонентів Трампа, стверджувалося, що члени його штабу регулярно зустрічалися з російськими чиновниками і що Москва має компромат на президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram