ГоловнаСвіт

Після блокування російських сайтів компанія з РФ вирішила провести оптоволокно в Крим

Попередня вартість контракту майже 68 млн рублів. 

Після блокування російських сайтів компанія з РФ вирішила провести оптоволокно в Крим
Фото: golos.ua

Товариство з обмеженою відповідальністю "Чітатехенерго" 31 травня оголосило про закупівлю робіт з розширення потужностей оптоволоконної магістралі в окупований Крим.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на офіційний сайт держзакупівель Росії.

Переможець тендеру буде оголошений 28 червня.

Згідно з документацією, до 24 серпня 2017 року підрядник має виконати "під ключ" роботи зі створення лінії зв'язку за технологією DWDM (спектральне ущільнення каналів передачі, яке істотно збільшує пропускну здатність оптоволокна).

Пропускна здатність готової цифрової системи передачі інформації має дорівнювати 200 Гбіт/с з можливістю розширення до 4 Тб/с. Попередня вартість контракту становить майже 68 млн рублів (понад 31,5 млн грн).

"Апаратура DWDM призначена для розвитку Транспортної мережі АТ "Чітатехенерго" в рамках розширення Єдиної технологічної мережі зв'язку електроенергетики", - йдеться в документації конкурсу.

Незважаючи на те, що в документах мовиться про роботу на лінії зв'язку Ростов - Сімферополь, а текст містить безліч посилань на "Федеральну програму з розвитку Криму і Севастополя", місцем постачання послуг визначено не тимчасово окупований півострів, а Краснодарський край.

Як повідомлялося, 31 травня компанія "Воля", що працює на території окупованих Севастополя і Криму під назвою "Телесистеми", виконала указ президента Петра Порошенка і заблокувала для своїх користувачів на території Севастополя доступ до ресурсів "Яндекс", mail.ru, "ВКонтакті", "Однокласники".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram