ГоловнаСвіт

Владна партія виграла вибори на Мальті

Лейбористи на чолі з Джозефом Мускатом набирають близько 55% голосів.

Владна партія виграла вибори на Мальті
Фото: EPA/UPG

На парламентських виборах на Мальті, які відбулися в суботу, перемогу здобула Лейбористська партія на чолі з діючим прем'єр-міністром Джозефом Мускатом.

Агентство Reuters пише, що офіційних результатів виборів очікують у понеділок, але лідер Націоналістичної партії Симон Бусуттіл уже визнав поразку і заявив, що "поважає думку електорату".

За даними видання, лейбористи набрали 55% голосів. Прем'єр Мускат будував свою виборчу кампанію на економічному підйомі Мальти. Протягом останніх чотирьох років економіка цієї держави була однією з найсильніших у єврозоні: зростання становить близько 6%, рівень безробіття перебуває на рекордно низькому рівні близько 4%, а зарплати і пенсії зростають.

Президент України Петро Порошенко привітав прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската з перемогою на виборах, назвавши його "другом України". 15 травня Мускат був нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого II ступеня "за визначний особистий внесок у розвиток українсько-мальтійських міждержавних відносин".

Очікується, що 43-річний Мускат складе присягу в понеділок, 5 червня 2017 року, після чого він сформує свій новий уряд, який буде мати п'ятирічний мандат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram