ГоловнаСвіт

Сирійська авіація завдала удару по базах повстанців у перший день режиму тиші

У зоні деескалації спалахнули бої.

Сирійська авіація завдала удару по базах повстанців у перший день режиму тиші

Незважаючи на набуття чинності Меморандуму про зони деескалації в Сирії, в одній із зон поновилися бої.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відзначається, що авіація завдала ударів по контрольованому повстанцями місту аз-Залакіят і базах повстанців у сусідній провінції Хама.

Про боєзіткнення повідомляють правозахисники - Сирійська наглядова рада з прав людини (SOHR), а також повстанці. Сирійська армія поки що не прокоментувала ці повідомлення.

Нагадаємо, 4 травня в Астані Росія, Іран і Туреччина домовилися про створення в Сирії чотирьох зон деескалації. Найбільша з них розташована на півночі Сирії, вона включає в себе провінцію Ідліб, частину Латакії, Алеппо і Хами. Зони деескалації утворені також у провінції Хомс, у Східній Гуті і на півдні Сирії біля кордону з Йорданією.

Уздовж кордонів зон деескалації будуть створені смуги безпеки, що включають КПП і спостережні пункти, якими будуть управляти Росія, Туреччина та Іран. У російському генштабі відзначили, що по порушниках астанінського меморандуму можуть відкривати вогонь.

Напередодні, сирійська опозиція призупинила участь у переговорах в Астані з вимогою припинити урядові бомбардування районів, що перебувають під її контролем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram