ГоловнаСвіт

Грузія не пустила до себе "Нічних вовків"

"Мова йде про 50 байкерів, які прямували в країну з провокаційною метою в рамках заходів, присвячених 9 травня".

Грузія не пустила до себе "Нічних вовків"
"Ночные волки"
Фото: nwrussia.info

МЗС Грузії заявило, що російських байкерів з пропутінського мотоклубу "Нічні вовки" не пропустили у Грузію.

У грузинському МВС заявляють, що ті мали намір прибути у Грузію вчора через КПП "Верхній Ларс", повідомляє Грузия-Online.

"За наявною інформацією, йдеться про 50 байкерів, які прямували в країну з провокаційною метою в рамках заходів, присвячених 9 травня", - йдеться в повідомленні.

"Не їдуть, заспокойтеся", - так відповів голова МВС Грузії Георгій Мгебрішвілі на запитання журналістів з приводу візиту кремлівських байкерів у Грузію. Інших роз'яснень міністр вирішив не робити.

Невеликий коментар зробив заступник міністра внутрішніх справ Шалва Хуцішвілі. За його словами, російським байкерам відмовлено у в'їзді у країну відповідно до законодавства.

"Є закон, який регулює в'їзд іноземців у Грузію, їх перебування і виїзд. Саме на підставі цього закону було прийнято рішення. Прикордонник має дискреції розпитати про особу, мету візиту та іншу інформацію і прийняти на підставі цього рішення", - заявив Хуцішвілі.

Раніше, 30 квітня, лідер пропутінського мотоклубу Олександр Залдостанов, відомий також як "Хірург", на прес-конференції в білоруському Бресті розповів, що польські прикордонники не пропустили в країну групу байкерів, які стартували з Калінінграда, передає Sputnik Беларусь. Нагадаємо, що в грудні 2016 року "Нічні вовки" отримали путінський грант на "мотоциклетні паломництва".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram