ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У РПЦ запропонували посилити віковий ценз для "Сімпсонів" після серії про відловлювання покемонів у церкві

У РПЦ побачили в мультсеріалі елементи пропаганди, яка має на меті "розкласти суспільство".

У РПЦ запропонували посилити віковий ценз для "Сімпсонів" після серії про відловлювання покемонів у церкві
Фото: Fox

Представники Російської православної церкви (РПЦ) виступили за посилення вікового цензу на мультсеріал "Сімпсони" після нового епізоду, в якому Гомер Сімпсон ловить покемонів у церкві, повідомляє ТАСС.

Чинний віковий ценз мультсеріалу - 16+.

Ієромонах, клірик Іваново-Вознесенської єпархії Макарій вважає, що серіал може "похитнути моральні підвалини" і спровокує російську молодь на ловлю покемонів у храмі. Тому він запропонував збільшити віковий ценз для "Сімпсонів".

Разом з тим він наголосив, що "показ" Сімпсонів "ніхто заборонити не може". "Однак захистити від перегляду дітей потрібно, оскільки цей мультфільм - антиестетика", - сказав Макарій.

Своєю чергою настоятель храму Живоначальної Трійці на Воробйових горах у Москві протоієрей Андрій Новиков побачив у новому епізоді елементи пропаганди, яка має на меті "розкласти суспільство, в тому числі і на території Росії". На його думку, зараз через медіаконтент здійснюється "потужна пропаганда", зокрема і через продукцію Голлівуду. 

"Новий епізод "Сімпсонів" - яскраве тому підтвердження. Зараз низка медіапродуктів спрямована на пропаганду помилкових цінностей, наприклад, у фільмах і навіть мультфільмах почали масово з'являтися герої з нетрадиційною сексуальною орієнтацією", - сказав священнослужитель.

В епізоді "Сімпсонів" під назвою "Looking for Mr. Goodbart" Гомер грає в Peekimon Get (аналог Pokemon Go). У гонитві за "пікімонами" він зайшов до храму, де місцевий священик зажадав від Сімпсона припинити гру. У відповідь Гомер сказав, що "ця гра популярніша або принаймні раніше була популярнішою, ніж Ісус".

У Росії 28 квітня суд зажадав 3,5 року колонії для блогера, який ловив покемонів у храмі Руслана Соколовського. Слідство вважає, що відеоролики, які він поширював, і його дії в Храмі-на-Крові в Єкатеринбурзі - ловля покемонів - ображають почуття віруючих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram