ГоловнаСвіт

У Франції після масової бійки дотла згорів табір біженців

Близько 1500 мешканців табору евакуйовано.

У Франції після масової бійки дотла згорів табір біженців
Фото: leparisien.fr

Шукачі притулку з Афганістану та Іраку влаштували масову бійку з різаниною в таборі для біженців у Гранд-Сенті у Франції. Під час заворушень спалахнула пожежа – табір вигорів ущент.

За даними місцевої влади, під час поножовщини в ніч на вівторок, 11 квітня, було поранено шістьох осіб, ще принаймні 10 людей постраждали в результаті пожежі, передає DW

Бійці спецпідрозділу поліції CRS намагалися взяти ситуацію під контроль під час заворушень. Були помічені випадки, коли в поліцейських жбурляли каміння.

Приблизно 300 дерев'яних будівель табору згоріли дощенту. Вогонь було видно за багато кілометрів. Близько 1500 мешканців табору евакуйовано, переважно це іракські курди. Їх розмістять у тимчасових житлах.

Міністр внутрішніх справ Франції Брюно Ле Ру в середині березня оголосив про намір якомога швидше ліквідувати табір біженців у Гранд-Сенті неподалік від Дюнкерка. Він назвав ситуацію в таборі такою, що не витримує критики, пославшись на бійки між його мешканцями.

Ситуація в Гранд-Сенті загострилася після того, як у жовтні 2016 року було знесено нелегальний табір мігрантів у Кале, який отримав назву "Джунглі". Тисячі людей з нього розподілили по всій Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram