ГоловнаСвіт

Столтенберг назвав терміни ратифікації членства Чорногорії в НАТО усіма країнами Альянсу

У НАТО вважають, що вступ Чорногорії до Альянсу сприятиме стабільності регіону і всієї Європи.

Столтенберг назвав терміни ратифікації членства Чорногорії в НАТО усіма країнами Альянсу
Йенс Столтенберг
Фото: Оксана Мусиенко

Чорногорія скоро стане 29-м членом Північноатлантичного Альянсу, що сприятиме стабільності як регіону, так і всієї Європи.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг за підсумками зустрічі 28 голів МЗС держав-членів Альянсу в Брюсселі, повідомляє кореспондент LB.ua

"Я очікую, що всі країни завершать ратифікацію членства Чорногорії в НАТО в червні. Це буде сприяти стабільності регіону і всієї Європи", - заявив голова Альянсу.

Нагадаємо, що 27 березня Сенат США переважною більшістю голосів проголосував за те, щоб схвалити заявку Чорногорії на вступ в НАТО, відкривши таким чином балканській країні дорогу до членства в Альянсі.

Остаточне голосування відбудеться у верхній палаті Конгресу США. Як тільки це відбудеться, Іспанія залишиться єдиною з 28 країн Альянсу, яка повинна схвалити прохання Чорногорії щодо офіційного членства.

Експерти вважають, що членство Чорногорії в НАТО наблизить країну до політичних і економічних структур Європи, а також посилить роздратування з боку Москви, яка виступає проти розширення Альянсу.

Нагадаємо, вступ Чорногорії до Альянсу узгодили в 2016 році. В кінці лютого 2017 року голова чорногорського МЗС заявив, що Чорногорія планує стати членом НАТО вже в травні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram