ГоловнаСвіт

Російські політтехнологи поскаржилися на відсутність грошей і "методичок" з Кремля

"Грошей не дають, методичок не дають, темників не дають".

Російські політтехнологи поскаржилися на відсутність грошей і "методичок" з Кремля
Фото: EPA/UPG

Російські політтехнологи поскаржилися на відсутність грошей і "методичок" з Кремля, пише газета "Коммерсант".

30 березня в Москві пройшов дискусійний клуб, організований політконсультантом Дмитром Гусєвим, за участю депутатів Держдуми від "Єдиної Росії" Євгенія Ревенка й Андрія Ісаєва.

Деякі виступи були присвячені взаємодії з адміністрацією Кремля. "Велике спасибі Навальному за те, що ми тут зібралися. Тому що ми застоялися, і хочеться поспекулювати перед адміністрацією президента. Тим паче, що найприкріше, що відповідної реакції ми не чуємо. Ми багато говоримо, багато пишемо у фейсбуці, ми ніби викликаємо на діалог, а там анічичирк", - сказав політтехнолог В'ячеслав Смирнов.

Він зазначив, що політтехнологи - теж "частина громадянського суспільства" і теж хочуть діалогу. Але в Кремлі не хочуть займатися потребами технологів і кажуть "йдіть, тут грошей немає". "Відповідно, технологи починають нервувати, тому що в них теж грошей немає. Політологи теж підтягуються, вони взагалі люди ображені. Вони в подиві, і навіть не знають, кому скаржитися", - заявив Смирнов.

Він підкреслив, що політтехнологи можуть дати Кремлю хороші поради, як впоратися із ситуацією в Росії ситуацією - наприклад, роздрібнити опозиційне поле. "Але, знову ж таки, ми до кого звертаємося? Хто повинен команду дати? Нема такого! Грошей не дають, методичок не дають, темників не дають", - заявив він.

Тему підтримав політтехнолог, екс-кандидат у президенти Андрій Богданов. "Нова адміністрація президента ні з ким не радиться, всіх послала, сказала - ми самі тренінги проведемо, а ви нам не потрібні", - заявив він. З цим він пов'язав і помилки в реакції влади на мітинги: "Тому що ні з ким не радяться. Ну добре, не радьтеся далі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram