ГоловнаСвіт

Україна повернула роль лідера серед країн "Східного партнерства", - Єврокомісія

В Єврокомісії відзначили "вражаючі результати" реформ у Грузії.

Україна повернула роль лідера серед країн "Східного партнерства", - Єврокомісія
Еврокомиссия
Фото: energynews.com.ua

У Єврокомісії заявили, що Україна повернула роль лідера серед країн "Східного партнерства" (Україна, Грузія, Білорусь, Вірменія, Азербайджан, Молдова), яку вона колись втратила.

Про це заявила представник Єврокомісії, заступник гендиректора директорату NEAR (сусідство і розширення ЄС) Катаріна Матернова в інтерв'ю "Європейській правді"

"Безумовно, Україна є лідером. Навіть якщо це не завжди визнають у країні і за її межами. Просто ми часто концентруємося на тому, що не зроблено. Наприклад, у голові не вкладається, що за три роки Україна нічого не зробила в частині приватизації, хоча це повинно бути пріоритетом", - сказала вона.

Представник Єврокомісії також наголосила, що в регіоні є ще одна країна, чиї результати вражають, і це Грузія.

"За всієї політичної турбулентності, в Грузії вже протягом другого терміну працює реформістський уряд, роботу якого високо оцінюють. Хоча, звичайно, трохи некоректно порівнювати трансформації в країні з населенням 3,5 млн і в Україні, де масштаби в десять разів більші", - зазначила Матернова.

"Східне партнерство" - політика Євросоюзу, метою якої є зміцнення відносин зі східними сусідами ЄС. Ця політика є продовженням східного напрямку нинішньої європейської політики сусідства. "Східне партнерство" було представлено Польщею за підтримки Швеції в травні 2008 року на Раді ЄС, і урочисто відкрито ЄС у Празі 7 травня 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram