ГоловнаСвіт

Міністри G20 відмовилися від обіцянки захищати вільну торгівлю

США відмовилися підписувати документ.

Міністри G20 відмовилися від обіцянки захищати вільну торгівлю
Мишель Сапен
Фото: EPA/UPG

Міністри фінансів "Великої двадцятки" на своїй щорічній зустрічі не змогли домовитися про захист вільної торгівлі і про боротьбу з протекціонізмом після того, як США відмовилися підписувати документ, передає ВВС.

У комюніке, опублікованому за підсумками зустрічі в німецькому місті Баден-Баден, не було слів про те, що країни беруть на себе зобов'язання боротися з протекціонізмом і просувати вільну торгівлю.

Торік представники G20 обіцяли протистояти всім формам протекціонізму.

Проблема протекціонізму загострилася з приходом до влади у США нової адміністрації на чолі з президентом Дональдом Трампом. Із ним США вийшли з Транстихоокеанського торгового партнерства. Крім того, Трамп пообіцяв обкласти вищими податками компанії, які переносять виробництво зі США в інші країни.

Міністри фінансів також відмовилися від обіцянки боротися з глобальним потеплінням. Раніше Трамп називав зміну клімату вигадкою.

Міністр фінансів Франції Мішель Сапен заявив, що йому шкода, що країни не змогли домовитися про дві пріоритетні для сучасного світу речі.

Глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард після саміту міністрів фінансів G20 заявила, що світове зростання набирає силу, але хибна політика може зупинити цей процес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram