ГоловнаСвіт

У Пакистані почався перший за 19 років перепис населення

Перепис проведуть близько 300 тис. активістів і держслужбовців за підтримки 200 тис. солдатів.

У Пакистані почався перший за 19 років перепис населення

У Пакистані почався перший за останні 19 років перепис населення.

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на міністерство інформації ісламської республіки.

У відомстві уточнили, що переписувати будуть жителів усіх міст і селищ країни, крім важкодоступних районів "зони племен". Ба більше, під час збору даних також підрахують афганських біженців (за даними АР, у Пакистані проживає 1,5 млн зареєстрованих і майже мільйон незареєстрованих афганських біженців), дипломатів і - вперше - транссексуалів.

Перепис проведуть близько 300 тис. активістів і держслужбовців за підтримки 200 тис. солдатів, які забезпечуватимуть їхню безпеку і порядок у цілому.

При цьому у відомстві закликали громадян співпрацювати з людьми, які здійснюють збір даних, попередивши, що надання неправильної або хибної інформації може призвести до штрафів або навіть тюремного ув'язнення до шести місяців.

Перший етап перепису завершиться через місяць - 15 квітня, другий, заключний, етап - 15 травня. Результати оприлюднять наприкінці липня.

Ісламська Республіка Пакистан - одна з найбільш перенаселених країн світу. За результатами останнього перепису, який проводили 1998 року, населення країни становило 180 млн осіб. На думку демографів, відтоді населення зросло до 200 млн.

Нагадаємо, що в грудні 2015 року уряд переніс проведення Всеукраїнського перепису населення з 2016 на 2020 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram