ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Слідком РФ порушив справу щодо школяра за "приниження" влади

16-річному юнакові загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Слідком РФ порушив справу щодо школяра за "приниження" влади
Следком РФ

Слідчий комітет Росії (СКР) порушив кримінальну справу стосовно 16-річного жителя Тюменської області за створення якоїсь групи в соціальній мережі "ВКонтакте".

Про це повідомляється на сайтs СКР.

"За даними слідства встановлено, що в період з жовтня по грудень 2016 року 16-річний житель Тюменського району Тюменської області створив у соціальній мережі "ВКонтакте" відкриту для загального ознайомлення і доступу групу, в якій розмістив текстове повідомлення, що містять лінгвістичні ознаки приниження людської гідності за ознакою національності і приналежності до групи "представників влади", - повідомляє СКР.

Школяра звинувачують за статтею про "порушення ненависті або ворожнечі", йому загрожує до п'яти років позбавлення волі. Під час обшуку у нього вдома було вилучено якісь трафарети і листівки, які були визнані "екстремістськими". Ім'я обвинуваченого, як і назва групи у "ВКонтакте", інформацію в якій слідчі визнали принизливою для влади, не називається.

За даними Міжнародної правозахисної групи "Агора", тільки за 2016 рік у Росії до кримінальної відповідальності за записи і репости в соціальних мережах були залучені майже 300 осіб, 29 з них були засуджені до реальних термінів позбавлення волі.

Нагадаємо, що в кінці грудня в РФ виховательку дитсадка відправили в колонію за спробу привернути увагу до знущань над дитиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram