ГоловнаСвіт

Австралійським "зеленим" не вдалося заборонити Трампу в'їзд у країну

Австралійська партія зелених хотіла змусити Трампа пройти тест на благонадійність.

Австралійським "зеленим" не вдалося заборонити Трампу в'їзд у країну
Трамп
Фото: EPA/UPG

Сенат Австралії (Верхня палата федерального парламенту) відхилив пропозицію представників Партії зелених наділити парламент країни правом відмовляти у в'їзді в країну лідерам інших держав.

Такі законодавчі зміни були спрямовані проти президента США Дональда Трампа, повідомляє news.com.

"Він (Трамп, - ред.) не пройде тест на благонадійність, він дав зелене світло сексуальному насильству над жінками, він зневажає фундаментальні принципи верховенства права", - заявив автор поправки до національного міграційного законодавства сенатор Нік Маккім.

Однак пропозицію було відхилено більшістю голосів, - проти ініціативи виступили як представники урядової коаліції, так і опозиції.

Як відомо, тест на благонадійність (Character test) проходять ті іноземці, які під час отримання австралійської візи або громадянства мають необхідність доводити, що вони не несуть кримінальної чи іншої загрози для Австралії.

Нагадаємо, в січні в США правозахисники запустили кампанію за імпічмент Трампа. Одночасно петиція за імпічмент Трампа, ґгунтується на його "гомофобії, расизмі, ксенофобії і сексизмі", запущена на сайті Change.org.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram