ГоловнаСвіт

Китай поклав відповідальність за запуск ракети КНДР на США і Південну Корею

У КНР побачили загрозу в американсько-південнокорейській протиракетній системі.

Китай поклав відповідальність за запуск ракети КНДР на США і Південну Корею
Фото: vkitai.info

Китай, відповідаючи на критику щодо недостатнього тиску на КНДР з вимогою згорнути північнокорейську ядерну програму, заявив, що головною причиною випробувань ракет КНДР є тертя між між Пхеньяном, США і Південною Кореєю.

Про це повідомляє Associated Press.

Прес-секретар МЗС КНР Ген Шуан заявив, що Китай виступав проти запуску ракети, який суперечить резолюціям Ради Безпеки ООН, що вимагають від Північної Кореї припинення ядерних і ракетних випробувань. За його словами, Китай, який є постійним членом Радбезу ООН, "повністю і всебічно" здійснює резолюції Радбезу щодо ядерної проблеми і "бореться за врегулювання проблеми Корейського півострова шляхом участі та посередництва в переговорах з просування миру".

"Першопричина (північнокорейської) ядерно-ракетної проблеми - розбіжності з США і Південною Кореєю", - заявив представник китайського МЗС.

Також Ген закликав усі сторони утриматися від провокацій і сказав, що Китай продовжить брати участь у дискусіях Радбезу ООН "у конструктивній і відповідальній манері".

Як зазначає АР, у Китаї стурбовані тим, що США і Південна Корея домовилися розгорнути протиракетну систему THHAD для протидії ймовірному удару з боку КНДР. У Пекіні вважають, що ця система дозволить спостерігати за військовими переміщеннями на території КНР.

Нагадаємо, напередодні КНДР здійснила запуск балістичної ракети з району східного узбережжя країни в напрямку моря. Ракета пролетіла близько 500 км і впала. У Пхеньяні заявили, що випробування пройшли успішно. Південна Корея пізніше оголосила, що північні сусіди запустили вдосконалену версію балістичної ракети "Мусудан".

Пізніше стало відомо, що Радбез ООН збереться через ракетний запуск КНДР. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram