ГоловнаСвіт

Україна запропонувала членам ООН встановити кримінальну відповідальність за атаки на об'єкти критичної інфраструктури

Інтернет і об'єкти туризму також зараховано до критичної інфраструктури.

Голосування за Резолюцію №2341 (2017) "Захист критичної інфраструктури від терористичних атак"
Голосування за Резолюцію №2341 (2017) "Захист критичної інфраструктури від терористичних атак"

Рада Безпеки ООН закликає всі держави-членів забезпечити встановлення кримінальної відповідальності за терористичні акти, спрямовані на знищення або дезактивацію критично важливих об'єктів інфраструктури.

Про це йдеться в резолюції Радбезу ООН №2341 (2017), яка запропонована українською стороною, за результатами відкритих дебатів РБ на тему "Захист критичної інфраструктури від терористичних атак" у понеділок.

Резолюція також передбачає необхідність введення кримінальної відповідальності також за планування, підготовку, фінансування і матеріально-технічну підтримку таких нападів на критично важливі об'єкти інфраструктури.

Крім того, Радбез рекомендує країнам продовжувати працювати спільно, сприяючи наданню технічної допомоги, підвищуючи обізнаність й ефективно взаємодіючи в захисті критичної інфраструктури від терористичних нападів.

Серед критично важливих об'єктів інфраструктури в Резолюції згадуються Інтернет і об'єкти туризму.

Радбез ООН серед іншого висловив занепокоєння з приводу того, що терористичні напади на критично важливі об'єкти інфраструктури можуть істотно порушити функціонування і державного, і приватного сектору, спричинити ланцюгову реакцію за межами інфраструктурного сектору.

РБ також наголосив на посиленні взаємозалежності між країнами в тому, що стосується критично важливих об'єктів транскордонної інфраструктури.

Як повідомляли, головував на засіданні міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Нагадаємо, Україна з 1 лютого почала головувати в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй. Головування триватиме протягом місяця.

У грудні через хакерські атаки кілька районів Києва на пару годин залишилися без електроенергії, було виведено в офлайн ресурс "Укрзалізниці" для купівлі квитків, кілька днів не проводилися платежі Пенсійного фонду і Держказначейства. Влада України звинуватили Росію в організації кібератак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram