ГоловнаСвіт

Британські депутати відхилили низку проєвропейських поправок до законопроекту про "Брекзит"

Сьогодні депутати продовжать обговорення поправок про остаточні терміни виходу Британії з ЄС.

Британські депутати відхилили низку проєвропейських поправок до законопроекту про "Брекзит"
Британский парламент
Фото: www.gusjohn.com

Британські парламентарії в понеділок, 6 лютого, відхилили низку пропонованих поправок до законодавства, які дали б прем'єр-міністру Терезі Мей право повідомити Євросоюз про намір Британії вийти з блоку.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Відзначають, що протягом семи годин дебатів у Палаті громад законодавці проголосували проти низки спроб проєвропейських законодавців прикріпити додаткові умови до плану Мей і почати переговори до 31 березня.

Зокрема, не набрала більшості голосів і поправка, згідно з якою Тереза Мей під час переговорів із Брюсселем мала б консультуватися з регіональними парламентами Уельсу, Шотландії і Північної Ірландії.

У вівторок депутати продовжать обговорення поправок про остаточні терміни виходу Британії з ЄС, а також пропозиції про публікації оцінок про вплив виходу Британії з ЄС.

Очікують, що законопроект пройде через Палату громад у середу. Потім його передадуть у верхню палату парламенту - Палату лордів.

Правляча консервативна партія прем'єр-міністра Терези Мей сподівається, що закон про вихід Великобританії з ЄС буде ухвалено парламентом до 7 березня з тим, щоб голова уряду могла до кінця березня подати в Брюсселі заявку про вихід її країни з Євросоюзу. Лише після цього можуть початися офіційні переговори про Brexit.

Інтенсивне обговорення законопроекту про вихід Сполученого королівства з Євросоюзу в парламенті почалося після того, як Верховний суд країни заборонив уряду запускати процедуру Brexit без узгодження з парламентом. Водночас вердикт суду не ставить під сумнів підсумки проведеного у Великобританії, більшість учасників якого висловилися за вихід Британії зі складу ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram