ГоловнаСвіт

Захист директора Бібліотеки української літератури в Москві подав скаргу в ЄСПЛ

За словами адвоката, рішення про домашній арешт Шаріної безпідставне.

Захист директора Бібліотеки української літератури в Москві подав скаргу в ЄСПЛ
Наталья Шарина
Фото: og.ru

Захист директора Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріної, обвинуваченої в екстремізмі і розтраті, подав скаргу в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) на домашній арешт, передає Радіо Свобода.

За словами адвоката Івана Павлова, захист вважає, що рішення про домашній арешт Шаріної безпідставне, а його умовами було порушено її право на захист.

У листопаді минулого року Міщанський суд Москви почав розглядати по суті справу проти Наталії Шаріної.

Наталія Шаріна перебуває під домашнім арештом з жовтня 2015 року. Їй інкримінують порушення російського законодавства за статтями про розпалювання ненависті і ворожнечі, а також розтрату коштів.

28 жовтня 2015 року в Бібліотеці української літератури в Москві пройшли обшуки, а потім її директор була затримана. Стосовно неї було порушено кримінальну справу. Приводом для цього, згідно з версією слідчого комітету РФ, стало "поширення екстремістських матеріалів, заборонених до використання", - зокрема - книг Дмитра Корчинського. Також повідомлялося про вилучення книжок про Степана Бандеру і журналу "Барвінок", де знайшли червоно-чорний прапор.

Всього з бібліотеки було вилучено близько 200 книг і матеріалів.

Як повідомлялося в січні, Бібліотека української літератури в Москві заявила цивільний позов на 2,4 млн рублів до свого тимчасово усуненого директора Наталії Шаріної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram