ГоловнаСвіт

Президент Німеччини закликав Європу послати Трампу "чіткий сигнал"

За словами Гаука, рішення нової американської адміністрації "несумісні з нашими поняттями людської гідності, рівності і свободи релігії".

Президент Німеччини закликав Європу послати Трампу "чіткий сигнал"
Йоахим Гаук

Президент Німеччини Йоахім Гаук закликав Європу послати президенту США Дональду Трампу чіткий сигнал про неприйнятність його міграційного указу і попередив, що популізм часто є "каталізатором страхів".

Про це Гаук, термін повноважень якого закінчується в березні, заявив в інтерв'ю, опублікованому п'ятьма європейськими щоденними газетами (нідерландською NRC Handelsblad, британською The Guardian, французькою Le Monde, італійською La Stampa та іспанською El Pais), повідомляє Deutsche Welle.

"Ми повинні висловитися дуже ясно", - переконаний політик. За його словами, рішення нової американської адміністрації "несумісні з нашими поняттями людської гідності, рівності і свободи релігії". "Популізм - це каталізатор страхів", - упевнений президент Німеччини.

Він закликав не допустити, щоб в епоху глобалізації та масової імміграції люди залишилися один на один зі своїми страхами. На думку Гаука, протистояти подібним тенденціям можливо тільки за допомогою "раціонального дискурсу" та "інтенсивного діалогу".

Указ про припинення прийому біженців і видачі віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами, підписано президентом США Дональдом Трампом 27 січня.

Указом для громадян Судану, Ємену, Лівії, Сомалі, Іраку, Ірану і Сирії введено 90-денну заборону на в'їзд до Сполучених Штатів. Також припинено на невизначений термін прийом сирійських біженців. Програма прийому біженців з інших країн заморожена на 120 днів.

Указ, що набув чинності, спровокував хаос у міжнародних аеропортах США, оскільки людям, які вже прибули в країну з чинними візами, відмовляли в перетині кордону.

Як повідомлялося раніше сьогодні, суд відхилив апеляцію Мін'юсту США на скасування міграційного указу Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram