ГоловнаСвіт

Трамп підтвердив свою участь в саміті G7 в Італії

Джентільоні і Трамп наголосили на ключовій ролі НАТО і співпраці Європи і США в питаннях забезпечення безпеки.

Трамп підтвердив свою участь в саміті G7 в Італії
Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп візьме участь в саміті "Великої сімки" (G7), що відбудеться в травні в місті Таорміна на Сицилії.

Про це американський лідер заявив під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Італії Паоло Джентільоні, повідомляється на сайті італійського уряду.

Як зазначається, сторони наголосили на ключовій ролі НАТО і співпраці Європи і США в питаннях забезпечення безпеки. "Джентільоні і Трамп підтвердили свою відданість у боротьбі з тероризмом і радикалізмом, а також врегулюванні конфлікту на південному сході України, встановленні миру на Близькому Сході, в Сирії і, особливо, на півночі Африки", - наголошується в заяві.

Розмова Трампа з Джентільоні відбулася в ніч на неділю, 5 лютого. До цього американський лідер провів телефонні переговори зі своїм українським колегою Петром Порошенком. Сторони обговорили питання зміцнення стратегічного партнерства між країнами, а також ситуацію на Донбасі. Крім того, президент США заявив про намір працювати над відновленням миру в Україні.

Формат G8 припинив своє існування в 2014 році після анексії Криму Росією. Тоді лідери провідних світових держав відмовилися брати участь в саміті "вісімки", котрий Росія як голова повинна була проводити в Сочі. Замість цього в Брюсселі було проведено саміт G7 (Франція, Великобританія, США, Німеччина, Японія, Італія і Канада).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram