ГоловнаСвіт

В Італії відновили розслідування проти Берлусконі

Екс-прем'єра Італії підозрюють в підкупі свідків у одній з його справ.

В Італії відновили розслідування проти Берлусконі
Берлускони
Фото: EPA/UPG

В Італії відновили розслідування щодо екс-прем'єр-міністра Сільвіо Берлусконі.

Про це повідомляє La Repubblica.

Прокуратура Мілана підозрює його в підкупі свідків у справі про інтимний зв'язок з неповнолітньою дівчиною - так званій "справі Рубі".

Як випливає з матеріалів справи, з якими ознайомилася газета, Берлусконі доручав своєму бухгалтеру платити чотирьом дівчатам по €2-3 тис. за неправдиві свідчення в рамках кримінальної справи.

Прокуратура Мілана зажадала відновити розслідування щодо Берлусконі в грудні, запідозривши екс-прем'єра в підкупі свідків.

У 2013 році Берлусконі засудили до семи років позбавлення волі за зловживання посадовими повноваженнями і інтимний зв'язок з неповнолітньою танцівницею Карімов ель-Маруг (Рубі) з Марокко. пізніше апеляційний суд скасував вирок Берлусконі, а в 2015 році це рішення підтвердив Верховний суд Італії.

У 2014 році політика також засудили до чотирьох років ув'язнення у справі про шахрайство в компанії Mediaset, але потім покарання було замінено громадськими роботами. У 2015 році суд Неаполя засудив Берлусконі до 20 місяців позбавлення волі за корупцію, проте відбувати термін йому не довелося через закінчення терміну давності.

Сільвіо Берлусконі посідав пост прем'єр-міністра Італії в 1994, з 2001 по 2006 і з 2008 по 2011 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram