ГоловнаСвіт

Deutsche Bank виплатить США рекордний штраф

Банк повинен буде виплатити величезний штраф і відшкодувати збитки своїм клієнтам у США.

Deutsche Bank виплатить США рекордний штраф
Deutsche Bank
Фото: hspritno.info

Німецький Deutsche Bank виплатить американській стороні $7,2 млрд штрафу.

Про це повідомляє SPIEGEL.

За даними видання, Мін'юст США підтвердив у вівторок увечері угоду щодо сумнівних операцій з іпотечними кредитами, які обійшлися найбільшій фінансовій установі Німеччини загалом у $7,2 млрд.

Це найбільший штраф, який коли-небудь накладали на банк. При цьому відзначимо, що Deutsche Bank відбувся меншим штрафом, ніж передбачали раніше, - спочатку йшлося про $14 млрд.

Банк повинен виплатити $3,1 млрд безпосередньо штрафу і відшкодувати збитки клієнтам банку в США в розмірі $4,1 млрд упродовж наступних 5 років.

Звинувачення проти банку аж ніяк не жартівливі, йому ставлять в провину не просто махінації, а провокування всієї світової фінансової кризи. "Deutsche Bank обдурив не тільки інвесторів, а безпосередньо сприяв виникненню світової фінансової кризи", - заявила міністр юстиції США Лоретта Лінч.

Позови проти Deutsche Bank були подані через маніпуляції з іпотечними цінними паперами в 2006-2007 роках. У США вважають, що саме вони призвели до обвалу американського ринку нерухомості в 2008 році, який став початком світової фінансової кризи.

Найважчим став для Deutsche Bank 2015 рік, коли на нього обрушилася лавина неприємних новин в зв'язку з цілою низкою неприємних історій. Так, восени 2015 року стало відомо, що через недотримання санкцій проти Ірану і Сирії банк повинен заплатити тим же США штраф у розмірі щонайменше €182 млн. Навесні 2015 року американський і британський фінансові регулятори оштрафували банк на рекордну суму $2,5 млрд за спроби маніпуляцій середньозваженою процентною ставкою кредитування на лондонському міжбанківському ринку (LIBOR).

Наприкінці травня 2015 року Deutsche Bank почав внутрішнє розслідування стосовно свого російського представництва, співробітників якого запідозрили у відмиванні грошей на суму $6 млрд (у цьому випадку фінустанова могла порушити економічні санкції, введені у зв'язку з конфліктом в Україні). Влітку того ж року в штаб-квартирі Deutsche Bank (заснований у 1870 році) у Франкфурті-на-Майні пройшли обшуки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram