ГоловнаСвіт

Солдати підняли бунти в трьох містах Кот-д'Івуару (оновлено)

Військовослужбовці вимагають підвищити платню.

Солдати підняли бунти в трьох містах Кот-д'Івуару (оновлено)
Военные Кот-д'Ивуара
Фото: EPA/UPG

Влада Кот-д'Івуару повідомила про бунти солдатів у трьох містах країни.

Про це повідомляє Associated Press.

За даними агентства, заворушення почалися рано-вранці в другому за величиною місті Буаке. З тих пір у населеному пункті періодично відбуваються перестрілки. Як зазначають, солдати вимагають підвищення платні.

До заколоту приєдналися військовослужбовці в містах Далоа і Корхого. За словами очевидців, озброєні  люди пройшли вулицями міста, а службовці сил безпеки покинули свої пости.

Водночас, за даними агентства Рейтер, контроль над Буаке захопили демобілізовані солдати. За відомостями військових джерел, колишні військовослужбовці, перш ніж зайняти пости на в'їздах у місто, розграбували поліцейські дільниці і забрали зброю. Як повідомляють, в Далоа відбулася перестрілка у військовому таборі. Її також спровокували демобілізовані.

Агентство відзначає, що заворушення почалися через тиждень після парламентських виборів у країні. При цьому солдати поки що офіційно не висували своїх вимог, а зв'язок між тим, що сталося в містах, не підтверджується.

Оновлення. Міністр оборони Кот-д'Івуару Алан-Ричард Донвахі повідомив, що демобілізовані солдати, які захопили місто Буаке, вимагають підвищення зарплати, виплати бонусів і скорочення термінів, необхідних для отримання вищих звань, повідомляє агентство Рейтер.

У своєму зверненні, зачитаному в ефірі державного телебачення, він закликав солдатів зберігати спокій і залишатися в казармах, допоки не буде знайдено рішення ситуації.

Аналогічний бунт стався 2014 року. Тоді сотні солдатів забарикадували дороги в декількох містах по всій країні, вимагаючи погасити заборгованість із заробітної плати. Уряд погодився врегулювати питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram