ГоловнаСвіт

У Кот-д'Івуарі бойовики відкрили стрілянину по туристах (оновлено)

У результаті теракту постраждала керівник групи українських миротворців

У Кот-д'Івуарі бойовики відкрили стрілянину по туристах (оновлено)

У неділю, 13 березня, двоє бойовиків відкрили стрілянину по туристах, які відпочивали на популярному пляжі Кот-д'Івуару біля готелю, повідомляє NBCnews.

Загинули щонайменше 12 осіб, у тому числі чотири європейці.

"На даний момент у нас 12 людей загинули, у тому числі чотири європейці... Ми не знаємо, може, є й інші. Ми проводимо операції щодо зачистки прямо зараз", - зазначив офіцер національної поліції на брифінгу.

Оновлено. Президент Кот-д'Івуару Алассан Уаттара заявив, що внаслідок нападу бойовиків на готелі в курортному місті Гран-Басам загинули 16 осіб, у тому числі 14 цивільних, повідомляє Reuters.

Згідно із заявою президента, серед загиблих також числяться двоє військових.

"У неділю у Гран-Басамі озброєні люди напали на три готелі. Сили безпеки змогли нейтралізувати шістьох терористів. Операція по зачистці триває", - повідомив міністр внутрішніх справ і безпеки країни Хамед Бакайоко.

Раніше надходила інформація, що в атаці у місті Гран-Басам брали участь щонайменше 13 озброєних людей. За свідченням очевидців, бойовики прибули на човнах, висадилися на узбережжі і відкрили хаотичний вогонь по відпочиваючих на пляжі біля готелю Etoile du Sud, а також відвідувачах розташованих поблизу ресторанів і кафе.

Гран-Басам розташований приблизно за сорок кілометрів від Андижана, найбільшого міста Кот-д'Івуару, економічного і культурного центру країни.

Оновлено 00:23. У результаті теракту в готелях в Кот-д'Івуарі постраждав український миротворець. Про це повідомив посол України в Сенегалі Олександр Овчаров у Twitter.

"Під час теракту в Кот-д'Івуарі отримав важке поранення один з укр. миротворців. Операцію провели успішно, стан важкий, але стабільний", - ідеться в повідомленні.

За словами почесного генерального консула України в м. Абіджані Аймана Захера, керівник групи миротворців майор Олена Ляхова отримала поранення в обличчя. Зараз вона перебуває в госпіталі, загрози її життю немає. Захер також виїхав у госпіталь з метою більш детального з'ясування ситуації і надання українським громадянам можливої допомоги, повідомляють у МЗС.

Нагадаємо, що за останній час відбулося кілька схожих нападів у західній частині Африки.

20 листопада 2015 року ісламісти взяли в заручники кілька десятків туристів у готелі Radisson Blu у столиці Малі Бамако. Жертвами нападу стали 20 осіб. Відповідальність взяли на себе відразу кілька терористичних груп, в тому числі "Аль-Каїда в країнах ісламського Магриба" і "Аль-Мурабітун".

15-16 лютого 2016 року група озброєних осіб атакувала ресторан Cappuccino готелі Splendid Hotel і Yibi Hotel в столиці Буркіна-Фасо Уагадугу. Загинули 30 людей. Напад скоїли ті ж угруповання, що і в Малі.

Малі, Буркіна-Фасо і Кот-д'Івуар межують одна з одною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram