ГоловнаСвіт

Третю "чорну скриньку" російського Ту-154 знайшли зруйнованою

Основна пошукова операція в Чорному морі на місці катастрофи Ту-154 завершена.

Третю "чорну скриньку" російського Ту-154 знайшли зруйнованою
Ту-154
Фото: mil.ru

Третю "чорну скриньку" з розбитого Ту-154 Міноборони РФ знайшли зруйнованою.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на джерело в російських силових структурах.

За його словами, водолази знайшли плівку бортового самописця, "що свідчить про його руйнування". "Третя чорна скринька, яка розміщувалася в хвостовій частині, дублює параметри двох інших, які вже в Москві. Виявлено його плівку, яка сильно деформована, але вона підлягає розшифровці", - уточнило джерело.

Раніше в четвер у МНС повідомили, що основна пошукова операція в Чорному морі на місці катастрофи Ту-154 завершена. На поверхню підняли всі основні фрагменти літака й останки майже всіх загиблих. Тіла 17 пасажирів напередодні доставили в Москву для впізнання.

Він додав, що стан двох інших самописців "задовільний". Напередодні їх підняли з води і доставили в Москву для розшифровки. Найближчим часом цей процес завершиться, додало джерело ТАСС.

Раніше видання Life з посиланням на джерело, близьке до слідства, розповіло про останні слова екіпажу перед катастрофою. Згідно з цією інформацією, пілот сказав репліку "Закрилки, з ***!", після чого прозвучала фраза "Командире, падаємо".

Авіакатастрофа Ту-154 сталася 25 грудня. На борту перебували 92 особи. Літак виконував рейс Міноборони Росії в сирійську Латакію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram