ГоловнаСвіт

Нетаньяху звинуватив США в антиізраїльській риториці

На думку ізраїльського прем'єра, Керрі практично не торкнувся кореня проблеми.

Нетаньяху звинуватив США в антиізраїльській риториці
Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху дорікнув держсекретарю США Джону Керрі в проголошенні антиізраїльської промови.

"Виступ Керрі сьогодні був спрямований проти Ізраїлю, як і резолюція Радбезу ООН, яку він просував", - цитує слова прем'єр-міністра ВВС.

Нетаньяху вважає, що під час своєї промови Керрі був "одержимо зосереджений на проблемі ізраїльських поселень на окупованих територіях. Водночас, на думку ізраїльського прем'єра, держсекретар США практично не торкнувся кореня проблеми, а саме "небажання палестинців визнати державу Ізраїль у будь-яких кордонах".

Раніше в середу, виступаючи в Держдепі США, Керрі заявив, що перспектива врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту за принципом співіснування двох держав - ізраїльської і палестинської - зараз перебуває під загрозою.

Він також підкреслив, що резолюція ООН, яка засуджує будівництво ізраїльських поселень на окупованих землях, відповідає американським цінностям.

Нагадаємо, новообраний президент США Дональд Трамп, який обійме посаду наприкінці січня майбутнього року, пообіцяв Ізраїлю захищати його інтереси і не дозволяти іншим ставитися до нього з неповагою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram