ГоловнаСвіт

Трамп закликав Ізраїль потерпіти до його інавгурації

Майбутній президент пообіцяв, що після 20 січня все зміниться.

Трамп закликав Ізраїль потерпіти до його інавгурації
Фото: EPA/UPG

Обраний президент США Дональд Трамп, який обійме посаду наприкінці січня майбутнього року, пообіцяв Ізраїлю захищати його інтереси і не дозволяти іншим ставитися до нього з неповагою.

"Ми не можемо і далі дозволяти поводитися з Ізраїлем з настільки повними презирством і зневагою. В особі США вони раніше мали прекрасного друга, але не зараз. Початком кінця була угода з Іраном, а тепер це (ООН)! Будь сильним, Ізраїль, 20 січня не за горами!" - написав Трамп у своєму твіттері.

Минулого тижня Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, що засуджує будівництво єврейських поселень на палестинських територіях.

Чинна адміністрація США відмовилася накладати вето на резолюцію і проінструктувала американських дипломатів утриматися під час голосування.

Ухвалення резолюції розгнівало прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху. Він заявив, що його країна не збирається виконувати вимоги резолюції, і звинуватив у підтримці документа чинне політичне керівництво США.

Дональд Трамп також накинувся з критикою на адміністрацію президента Барака Обами і назвав Організацію Об'єднаних Націй "клубом, де люди збираються поговорити і добре провести час".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram