ГоловнаСвіт

Вірменія заявила про загибель 3 військових під час "диверсії Азербайджану"

Міноборони Азербайджану звинуватило Вірменію в порушенні режиму припинення вогню.

Вірменія заявила про загибель 3 військових під час "диверсії Азербайджану"
Архив
Фото: EPA/UPG

Троє військовослужбовців Збройних сил Вірменії загинули в результаті "диверсії Азербайджану" на ділянці біля державного кордону.

Про це повідомляє News.AM із посиланням на заяву прес-секретаря Міноборони Вірменії Арцруна Ованнисяна.

За словами Ованнисяна, одним із загиблих був офіцер. Двоє інших загиблих були солдатами строкової служби. Також міністр зазначив, що загинув принаймні один азербайджанський військовослужбовець - його тіло є "на вірменській стороні", повідомляє "Интерфакс".

Ованнисян розповів, що вранці 29 грудня поблизу села Чинар Тавушської області Вірменії збройні сили "Азербайджану здійснили спробу диверсійного проникнення". Військові Вірменії у відповідь відкрили вогонь зі снайперських гвинтівок і гранатометів.

При цьому в Міноборони Азербайджану заявили, що "формування Вірменії протягом доби порушили режим припинення вогню в різних напрямках фронту загалом 39 разів", відзначає "Интерфакс". За даними азербайджанського відомства, обстріл проводився і з території Вірменії, і з території "окупованих земель".

Нагадаємо, ситуація в зоні Карабаського конфлікту різко загострилася в ніч на 2 квітня. Почалися бойові дії із застосуванням авіації і артилерії. Сторони звинуватили одна одну в порушенні перемир'я на лінії зіткнення, пізніше Вірменія визнала загибель 18 військових у Нагірному Карабасі. У невизнаній Нагірно-Карабаській республіці заявили про загибель 300 азербайджанських військових

5 квітня в Баку та столиці невизнаної Нагірно-Карабаської республіки Степанакерті заявили про досягнення угоди про припинення вогню в зоні Карабаського конфлікту. Відтоді сторони регулярно обмінюються звинуваченнями в порушеннях перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram