ГоловнаСвіт

Євродепутат Брок розповів про "міжінституційні битви" в ЄП за безвіз для України

Політик нагадав, що найбільша затримка сталася через труднощі в узгодженням так званого механізму призупинення між Радою ЄС і ЄП.

Євродепутат Брок розповів про "міжінституційні битви" в ЄП за безвіз для України
Эльмар Брок
Фото: yes-ukraine.org

Голова комітету Європарламенту із закордонних справ Ельмар Брок не сумнівається в наданні безвізового режиму Україні.

Про це він заявив під час представлення дослідження "Аудит зовнішньої політики", передає "Європравда".

Політик нагадав, що найбільша затримка сталася через складнощі в узгодженні так званого механізму призупинення між Радою ЄС і Європарламентом.

"У нас досі тривають міжінституційні битви, але ви можете бути впевнені, що візова лібералізація відбудеться. Усе стримує механізм призупинення, але він не пов'язаний з Україною. Він потрібен нам, оскільки він дозволить легше "продати" скасування віз нашим громадянам", - додав Брок.

Євродепутат запевнив, що затвердження механізму призупинення відбудеться доволі скоро: "Європейський парламент завершить усі процедури, це питання тижнів".

Нагадаємо, 15 грудня Європарламент проголосував за законопроект про впровадження механізму призупинення безвізового режиму ЄС із третіми країнами. Того самого дня ЄП оприлюднив нову індикативну дату розгляду питання про безвіз для України - 3 квітня, яку пізніше прибрали із сайту Європарламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram