ГоловнаСвіт

Парламент Венесуели офіційно поклав на Мадуро провину за кризу

У Генпрокуратуру Венесуели відправлять новий запит щодо можливого відсторонення Мадуро з посади.

Парламент Венесуели офіційно поклав на Мадуро провину за кризу
Николас Мадуро
Фото: anti-global.ru

Парламент Венесуели офіційно поклав на президента Ніколаса Мадуро відповідальність за глибоку соціально-економічну кризу в країні.

Як повідомляє euronews, відповідну декларацію депутати прийняли одностайно: однопартійці голови держави відмовилися брати участь у сесії парламенту, більшість у якому становлять опозиціонери.

Депутати пообіцяли зробити все можливе, щоб змусити керівництво країни зважати на їхні рішення - зокрема, в Генпрокуратуру буде відправлено новий запит про можливе відсторонення Мадуро з посади.

Кілька місяців тому Національна виборча рада на невизначений термін відклала референдум з питання імпічменту; переговори між урядом і опозицією за посередництва Ватикану також зайшли в глухий кут.

Венесуела переживає найтяжчу кризу: курс національної валюти за три місяці впав на 75%, а МВФ за підсумками 2016 року прогнозує країні інфляцію в 475%, гостро бракує товарів першої необхідності.

Одна з небагатьох можливостей для громадян - закуповувати продукти в сусідній Колумбії. Однак переходи через кордон періодично закривають, щоб запобігти контрабанді.

Наприклад, напередодні Венесуела на 72 години закрила кордон з Колумбією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram