ГоловнаСвіт

Опозиція Венесуели заявила про "заморожування" переговорів з урядом

Венесуельські опозиціонери заявили, що уряд пропустив дві технічні наради.

Опозиція Венесуели заявила про "заморожування" переговорів з урядом
Хесус Торреальба
Фото: EPA/UPG

Опозиція Венесуели заявила, що переговори з урядом "заморожені".

Про це пише The Guardian.

Як заявив лідер венесуельської опозиційної коаліції Хесус Торреальба, "уряд безвідповідально заморозив діалог, не взявши участі в двох технічних нарадах".

Тим часом раніше сторонам вдалося домовитися про звільнення кількох раніше затриманих прихильників опозиції. При цьому більш ніж 100 політичних в'язнів залишаються у в'язниці, незважаючи на домовленості про їхнє звільнення.

За участю міжнародних посередників 30 жовтня було започатковано спілкування між представниками виконавчої влади та опозиційного Блоку демократичної єдності, який контролює парламент. Під час нового раунду переговорів 11-12 листопада сторони погодилися "мирно співіснувати" і дотримуватися "дорожньої карти" для розв'язання політичної та соціально-економічної кризи, а також "працювати спільно для боротьби з будь-яким видом саботажу, бойкоту або агресії щодо венесуельської економіки".

Нагадаємо, наприкінці жовтня політична обстановка в Венесуелі різко загострилася. Парламент, де більшість складають представники опозиції, проголосував за початок процедури імпічменту стосовно президента Ніколаса Мадуро. Проте 2 листопада парламент Венесуели призупинив розгляд відносно голови держави.

Раніше підконтрольний опозиції парламент Венесуели звинуватив президента в державному перевороті та закликав до судового процесу проти нього. На думку опозиції, Мадуро заблокував підготовку до референдуму про дострокову відставку президента.

Наступні президентські вибори у Венесуелі заплановані на 2018 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram